Behörigheter och synlighet för uppdrag
Med behörigheterna för uppdrag bestäms vad användaren kan göra i avsnittet Uppdrag. Behörigheterna tilldelas roller, och användaren får sina behörigheter utifrån den roll som har tilldelats användaren.
Utöver behörigheterna påverkas användningen i webbläsarversionen av synlighetsinställningarna: team, chefskap för team samt användar- och utrustningssynlighet. Dessa ställs in separat för varje användare, inte per roll, och avgör vilka användare som kan skapa uppdrag åt andra.
💡Behörigheterna avgör vilka åtgärder användaren får utföra. Team, chefsstruktur och synlighetsinställningar begränsar vem användaren kan skapa uppdrag åt.
Skapa och planera uppdrag i webbläsarversionen
Tilldela behörigheterna Uppdrag – Visa, Lägg till, Redigera, Ta bort när användaren behöver skapa, schemalägga och administrera uppdrag i webbläsarversionen.
Tilldela även behörigheten Uppdrag – Visa alla när användaren behöver se även uppdrag som tilldelats andra utförare i uppdragslistan och kalendern. Utan denna behörighet ser användaren endast sina egna uppdrag, det vill säga uppdrag som har tilldelats användaren eller som användaren själv har skapat. Behörigheten påverkar endast vilka uppdrag användaren kan se, inte vem användaren kan skapa uppdrag åt.
Behörigheten ger användaren rätt att hantera uppdrag. Det innebär däremot inte att användaren kan tilldela uppdrag till alla företagets användare. Vilka utförare som kan väljas för ett uppdrag bestäms av användarens synlighetsinställningar.
- en teamchef kan skapa uppdrag åt användarna i sitt eget team
- användaren kan endast välja de utförare som är synliga för användaren
- med användar- och utrustningssynlighet kan man begränsa vilka användare och vilken utrustning som kan väljas för ett uppdrag.
- utöver synlighetsinställningarna kan utrustning endast väljas för ett uppdrag om den har en spårare kopplad till sig.
På så sätt kan arbetsledningen fördelas mellan olika team utan att varje arbetsledare kan planera uppdrag för hela företagets personal.
Användning av uppgifter i mobilappen
I mobilappen ser användaren de uppdrag som har tilldelats användaren själv eller den utrustning som hen använder. Uppdraget blir synligt vid den tidpunkt som anges i Visa för utförare. Synligheten påverkas också av uppdragets status och uppdragsinställningarna.
Välj behörigheter utifrån vad användaren behöver kunna göra i mobilappen:
- Uppdrag, Mobilapp – Utförande av uppdrag: användaren kan utföra sina tilldelade uppdrag.
- Uppdrag, Mobilapp – Lägg till: användaren kan skapa nya uppdrag åt sig själv.
- Uppdrag, Mobilapp – Lägg till för alla användare: användaren kan skapa uppdrag även åt andra utförare.
💡För att enbart utföra uppdrag behöver användaren endast behörigheten att utföra uppdrag.
Visa uppdragsrapporter
- Uppdrag, Rapportering – Sammanställningsrapport ger åtkomst till uppdragens sammanställningsrapport.
- Uppdrag, Rapportering – Produktrapport ger åtkomst till produktrapporten i avsnittet Uppdrag.
Rapportbehörigheterna passar användare som följer upp hur uppdragen genomförs, utföranden eller faktureringen. De ger inte rätt att redigera uppdrag.
Ta emot och hantera kundbeställningar
Tilldela behörigheterna Uppdrag, Kundbeställningar – Visa och Lägg till när användaren behöver visa och skapa kundbeställningar. Användaren kan endast hantera de kunder vars uppgifter användaren har tillgång till.