Meddelanden
Behörigheter
Det finns en separat behörighet för att hantera meddelanden, Hantering av meddelanden, som måste läggas till för de roller vars användare ska få lägga till, redigera och ta bort meddelanden. Du kan lägga till behörigheten för en roll i Kihos användarhantering.
Att ta emot och läsa meddelanden kräver ingen separat behörighet, utan meddelandefunktionen är synlig för alla både i mobilappen och i webbtjänsten.
Skapa ett meddelande
- Öppna Meddelanden i Kihos huvudmeny
- Välj fliken Hantering
- Välj Lägg till ny
- Välj mottagare
- Lägg till rubrik, innehåll och bilagor
Val av mottagare
Välj vem meddelandet ska skickas till:
- Alla användare: Meddelandet går till alla aktiva Kiho-användare i ditt företag
- Team: Välj ett eller flera team
- Roller: Välj baserat på användarroll
- Arbetstidsprofiler: : Välj till exempel alla timavlönade
- Enskilda användare: Välj specifika personer efter namn
Viktigt: Mottagarlistan skapas vid publiceringstillfället. Mottagarna uppdateras inte automatiskt om användare läggs till i eller tas bort från ett team eller en arbetstidsprofil i efterhand. Du kan dock lägga till mottagare till meddelandet även efter publiceringen.
Rubrik och innehåll
Ge meddelandet en beskrivande rubrik (obligatoriskt) och skriv själva meddelandet.
- Du kan lägga till bilder för att illustrera meddelandet
- Du kan lägga till länkar till exempel för mer information eller formulär
- Du kan lägga till bilagor (t.ex. PDF-filer) från det separata bilagefältet
Läskvitto
När du skapar ett meddelande kan du välja om meddelandet kräver en separat läskvittering från mottagarna:
- Om läskvitto krävs måste mottagarna separat bekräfta att meddelandet har lästs i mobilappen
- Utan krav på läskvitto anses meddelandet som läst när mottagaren öppnar det
- Status för läskvitton visas på meddelandets Mottagare‑flik
Tips: Kräv läskvitto för viktiga meddelanden, till exempel instruktioner som rör arbetssäkerhet eller löner.
Publicera meddelande
När meddelandeuppgifterna och mottagarna har angivits kan du:
- Spara som utkast
- Välj Spara → meddelandet sparas som utkast och skickas inte till mottagarna
- Du kan återvända till utkastet senare för att redigera och publicera meddelandet.
- Publicera direkt
- Meddelandet skickas omedelbart till de valda mottagarna
- Schemalägg publicering till senare
- Spara meddelandet som utkast
- Välj Schemalägg publicering
- Välj datum och tidpunkt då meddelandet automatisk skickas
Viktigt: Innehållet i ett publicerat meddelande kan inte längre redigeras.
Spårning av mottagare och läskvittenser
För ett publicerat meddelande ser du fliken Mottagare, där du kan spåra:
- Vem meddelandet har publicerats för
- Vilka som har sett meddelandet
- När varje mottagare har bekräftat meddelandet som läst
Viktigt: Meddelanden kan läsas i mobilappen så länge som meddelandets status inte ändras till arkiverad.
Läsa meddelanden
Meddelanden läses i Kihos mobilapp eller webbläsarversion. När ett nytt meddelande publiceras får mottagarna en avisering om detta på sin telefon eller på Kihos startsida. Mobilappen påminner också om olästa och obekräftade meddelanden.
Tips: Du kan markera meddelandet som favorit så att du enkelt hittar det igen senare.
Meddelanden i mobilappen
Meddelanden finns i menyn längst ned i appen.
- Öppna mobilappen
- Öppna Meddelanden antingen genom att:
- trycka på menyknappen längst ned (≡) och välja Meddelanden, eller
- trycka på ikonen Meddelanden i den nedre raden
- Olästa meddelanden visas markerade i listan
- Öppna önskat meddelande genom att klicka på det
- Om läskvittens krävs för meddelandet, bekräfta i slutet av meddelandet
Fäst funktionen Meddelanden i den nedre menyn i mobilappen
Du kan lägga till Meddelanden i appens nedre meny för snabbare åtkomst.
- Tryck på menyknappen längst ned (≡)
- Välj Sortera
- Dra Meddelanden till de fyra första snabbvalen i den nedre menyn
- Meddelanden visas i appens nedre meny